Kezdőlap
Hasznos címek
Hallgatói anyagok
Honlap térkép
Általános információk
A tanszékünk története
Felszereléseink
Munkatársaink
Képzési programok
Kutatás
Nemzetközi kapcsolatok
Tatárgyi dossziék
Számonkérési információk
Órarend

Nyomtatható verzió  Nyomtatható verzió
Levél az adminisztrátornak  Levél küldése
  Látogatószám: 413863
  English version


Üdvözöljük az 1735-ben a magyarországi Selmecbányán alapított, a világ első bányászati iskola közvetlen leszármazottjának honlapján. Habár az Olajmérnöki Intézeti Tanszék 56 éves "élete" csak szempillantás a 270 éves bányászati iskola életében, azért büszkék vagyunk a World-Wide-Web-en történő megjelenésünkre.

 A Miskolci Egyetem Olajmérnöki Intézeti Tanszéke az egyetlen intézmény Magyarországon, ahol olajmérnök képzés folyik. Intézményünkben 1951 óta képezzük a tehetséges olajmérnök hallgatókat. A kezdetek óta már több mint 700 hallgató szerzett MS fokozatot tanszékünkön. Végzetteink a magyar olaj- és gázipar minden szektorában megtalálhatók, és nagyon sokan közülük a világ más olajtermelő országaiban dolgoznak. A tanszékünk több mint 20 évvel ezelőtt elkezdte az angol nyelvű olajmérnök képzést is külföldi hallgatók számára. A tanterv a vezető Egyesült Államokbeli olajmérnöki iskolák tananyagával versenyképes, széleskörű mérnöki, és magasabb szintű kurzusokat is tartalmaz.

 Tanszékünk, a Gázmérnöki Intézeti Tanszékkel közösen, a Miskolci Egyetem legnagyobb épületének két emeletén található. A tanszék alapterülete, beleértve a laboratóriumokat is, több mint 1000 m2. A laboratóriumokban hallgatói foglalkozások és kutatómunka egyaránt zajlik. A laboratóriumainkban kőzetmag, és telep folyadék analízissel, fúrási folyadék és kőolaj reológiával, és kitörésvédelemmel kapcsolatos méréseket tudunk elvégezni. A hallgatók hozzáférnek a számítógépes hálózatunkhoz az egyetem területéről, de otthonról is. A hálózatot, és a számítógépeket tanulmányi, és kutatató munkáikhoz is használhatják. Rendelkezünk két, kísérletek és mérések elvégzésére alkalmas "olajkúttal", melyek mélysége 80 m.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Copyright © 1996-2006 Petroleum Engineering Department, University of Miskolc, Hungary
 Copyright © 2005 ONLINE HUNGARY Kft.
 Last revised: May 2, 2013